Guguluf cu mascarpone si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 31 Mai 2014 | 880 vizualizari

 

un desert aromat si racoros

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1/4 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema de biscuiti:
  • 1 pachet biscuiti din comert (100 gr.)
  • cca 50 -70ml lapte caldut in care am dizolvat 1 plic zahar vanilat si 70 gr. zahar pudra
  • Crema de unt cu mascarpone:
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • In plus:
  • 300 gr. capsuni proaspeti
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mascarpone si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.

Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai.

Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, apoi alternativ cate putina faina si cate o lingura de albusuri batute.

Ungem tigaia dry cooker cu ulei, punem compozitia obtinuta si o dam la copt la temperatura moderata pentru 35 min. la 175 grade. (afacem testul cu scobitoarea)

Scoatem blatul din tava /tigaie pe un platou si il lasam la racorit.

Crema de biscuiti se prepara simplu, dizolvam zaharul pudra si zaharul vanilat in lapte caldut, apoi punem biscuitii rupti in laptele indulcit si crema obtinuta o repartizam pe toata suprafata gugulufului.

Peste crema de biscuiti asezam un rand de capsuni proaspeti taiati in sferturi.

Crema de mascarpone cu unt o preparam astfel: Amestecam separat 100 gr. de unt (la temperatura camerei) cu 50 gr. zahar pudra. In alt vas amestecam mascarponele cu 100 gr. zahar pudra. Dupa ce am obtinut consistenta dorita amestecam cremele, ajutandu-ne de o lingura din lemn.

Asezam crema peste capsuni si imbracam tot guguluful cu aceasta crema.

Decoram cu bombonele colorate si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu mascarpone si capsuni-0
Guguluf cu mascarpone si capsuni-1
Guguluf cu mascarpone si capsuni-2
Guguluf cu mascarpone si capsuni-3
Guguluf cu mascarpone si capsuni-4
Guguluf cu mascarpone si capsuni-5
Guguluf cu mascarpone si capsuni-6
Guguluf cu mascarpone si capsuni-7
Guguluf cu mascarpone si capsuni-8
Guguluf cu mascarpone si capsuni-9
Guguluf cu mascarpone si capsuni-10

COMENTARII (16)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

31.05.2014, 20:23

ce bunatate

tarasmariana

tarasmariana 1

31.05.2014, 20:26

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.06.2014, 00:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!