Guguluf cu mere

de ianculubita in Mancaruri de post, 14 Feb 2013 | 6199 vizualizari

 

Este un dulce de post.

 

INGREDIENTE

  • 3cani cu faina
  • 2cani sifon sau apa minerala
  • 1cana ulei
  • 1praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 2linguri cacao
  • 2cani zahar
  • 4-5mere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mere:

Intr-un castron amestecam faina,praful de copt si zahar,adaugam apa minerala,coaja de lamaie,amestecam cu telul sa nu se formeze cocoloase apoi amestecam ulei cate putin;

punem intr-un bol cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao iar in restul adaugam merele curatate si taiate cubulete;

in forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,turnam compozitia cu mere,deasupra din loc in loc,punem cu lingura compozitia cu cacao apoi cu o furculita invartim aluatul sa capete un aspect marmorat;

dam la cuptor la foc mic1h iar dupa ce s-a racit o taiem si o pudram.

Aceasta prajitura daca este pusa in forma de guguluf,necesita un timp mai mare la cuptor,de aceea recomand o tava obisnuita de placinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu mere 204464
retete culinare - Guguluf cu mere 204467
retete culinare - Guguluf cu mere 204470
retete culinare - Guguluf cu mere 204471
retete culinare - Guguluf cu mere 204472
retete culinare - Guguluf cu mere 204473
retete culinare - Guguluf cu mere 204474
retete culinare - Guguluf cu mere 204476
retete culinare - Guguluf cu mere 204477
retete culinare - Guguluf cu mere 204478

COMENTARII (15)

laura_n 1

14.02.2013, 21:27

ce bunatate

ianculubita 1

15.02.2013, 07:05

Multumesc si ma bucur ca va plac retetele mele!!

dumiviocris 1

29.03.2013, 08:45

super buna, excelenta este tot ce pot spune despre ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59