Guguluf cu nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 6560 vizualizari

 

Ca e sau nu guguluf,n-am avut alta idee cum sa-i zic....probabil ca din cauza formei se numenste guguluf,n-am stat sa-i caut istoricul.Ideea este ca in ciuda virusilor care-mi dau tarcoale m-am mobilizat si am intrat in bucatarie.....si ce a iesit,a iesit ,mie imi place tare bun la gust este...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 140 g nuca
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 pliculet finesse orange de la Dr.Oetker
  • sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu nuca:

Margarina sa fie la temperatura camerei,deci moale.Intr-un castron punem margarina,adaugam zaharul si mixam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam pliculetul de finesse si omogenizam.Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,iar galbenusurile le incorporam in margarina,pana devine o crema spumoasa,apoi adaugam faina .Peste acest mixt adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Dupa ce am incorporat albusurile,luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu doua linguri de cacao.In restul compozitiei adaugam nucile taiate grosier.Ungem forma de guguluf, pentru siguranta,apoi adaugam o parte din compozitia alba,apoi pe cea maro si la final restul de compozitie alba,punem forma la cuptorul preincalzit la 175 grade ,este gata cand trece testul scobitorii.Cand s-a copt scoatem prajitura pe un platou si turnam sos de ciocolata deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Constelatialeu 1

14.11.2013, 22:05

Multumesc,dragilor !

Valclaudia 1

14.11.2013, 22:09

tare bun gugu' asta!

anca_rm 1

15.11.2013, 09:22

mamaaa cum arata , (nu stiu sa pun emoticonul ala care saliveaza )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase