Guguluf cu nuca si iaurt

de La Ancuta in Prajituri, 17 Iun 2014 | 1806 vizualizari

 

Cred ca v-am mai povestit cat de mult imi place sa-mi beau cafeaua de dimineata alaturi de o felie de chec. Dar sa nu fie orice chec :D. Imi plac cele aromate, pufoase, cu o consistenta usor umeda. Ei bine, acest guguluf este exact pe gustul meu: perfect langa cafeaua de dimineata :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 159 ml ulei
  • 200 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml iaurt
  • 2 linguri aschii de ciocolata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu nuca si iaurt:

Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleza volumul apoi adaugam extractul de vanilie. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.

Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam in compozitie alternand cu iaurtul. La final adaugam aschiile de ciocolata si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava de guguluf unsa cu unt. Eu am folosit o forma de silicon care nu a trebuit unsa.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 50 minute, sau pana trece testul scobitorii.

Rasturnam pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu nuca si iaurt 326953
retete culinare - Guguluf cu nuca si iaurt 326954
retete culinare - Guguluf cu nuca si iaurt 326955
retete culinare - Guguluf cu nuca si iaurt 326956

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

18.06.2014, 08:28

Buni, chiar daca fug, checul il las aici

La Ancuta 1

18.06.2014, 08:29

Cu mare drag

tarasmariana 1

18.06.2014, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55