Guguluf cu pere si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 30 Oct 2013 | 6927 vizualizari

 

Perele astea aromate din gradina si-au gasit 'sfarsitul' in aceasta prajitura gustoasa de toamna. Ciocolata i-a dat un farmec in plus bineinteles si sunt sigura ca sunteti de acord cu mine. Pana si sotul meu care nu e mare fan al prajiturilor simple fara crema, a zis ca a fost un chec de nota 20 :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 1 plic praf budinca ciocolata (45 gr)
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 3 pere coapte
  • 1 lingura unt + 1 lingura faina pt uns tava
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata + 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Spalam perele, le decojim si le taiem felii.

Turnam o treime din  compozitie intr-o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina si asezam de jur imprejur felii de pere.

Mai turnam 1/3 peste pere si mai asezam inca un rand de pere, apoi turnam ce a mai ramas din compozitie peste al doilea strat de pere.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi rasturnam guguluful pe o farfurie.

Ciocolata impreuna cu untul le asezam intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata. 

Cu o lingura punem glazura peste guguluf lasand sa curga pe margini.

Dam la frigider pana se intareste glazura apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si mere coapte bine

2

In loc de praf de budinca puteti pune doar cacao, insa recomand sa incercati si varianta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vieneza (2)