Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

de T I M E A in Prajituri, 16 Iul 2013 | 10131 vizualizari

 

Nu am pregatit nimic special decat aceasta minunata prajitura aromata cu fructe si lamaie care ma reprezinta in totalitate. Cred ca deja toata lumea stie ca imi plac la nebunie prajiturile cu fructe mai ales gen pandispan, chec sau nelipsitele mele tarte cu fructe.
Nici nu imi vine sa cred ca am ajuns la reteta 300 si ca sunt de atata timp prezenta aici cu voi. Chiar daca in ultimul timp nu mai am decat serile la dispozitie pt 'bucataras', totusi incerc sa tin pasul cu voi. Va invit la o felie de guguluf si un cappuccino aromat cu scortisoara, adica ceea ce eu consider un rasfat total :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 piersici
  • 2 -3 linguri afine
  • Glazura:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3-4 lingurite zeama de lamaie
  • Altele: 2 linguri de unt pt uns tava
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300:

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul.

Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. 

Adaugam afinele si amestecam usor.

Luam o tava rotunda de guguluf (eu am tava clasica de tort de 26 cm care are si forma de guguluf) si ungem bine cu unt.

Turnam jumatate din compozitie in tava si asezam un rand de piersici date prin faina. Turnam cealalta jumatate din compozitie si asezam inca un rand de piersici.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Ultimele 5 minute putem lasa tava in cuptorul cu focul stins si usa deschisa pentru a nu se lasa blatul.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi asezam cu grija guguluful pe un platou.

Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu putina zeama de lamaie pana obtinem o glazura usor fluida. Punem glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam dungi de glazura peste prajitura.

Lasam sa se intareasca glazura (putem pune la frigider 10 minute) apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Puteti folosi nectarine sau caise in locul piersicilor

2

Prajitura devine umeda a doua zi din cauza fructelor si e chiar mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu visine