Guguluf de iarna

de Sylvia in Prajituri, 20 Feb 2010 | 3789 vizualizari

 

Ieri seara mi-am zis sa fac ceva dulce cu gustul iernii care aici in Franta nu pare foarte decisa daca sa ramana sau sa plece.

 

INGREDIENTE

  • Am pornit de la ce aveam prin casa si m-am gandit ca mi-ar face placere sa contina asa ca am pus : 5 oua,
  • 10 linguri de faina,
  • 10 linguri de zahar,
  • 50 grame de unt topit,
  • 3 linguri de suc de potocale proaspat stors,
  • o lingurita de praf de copt, 
  • o mana de stafide,
  • o lingurita de scortisoara,
  • un mar mare curatat si taiat cubulete
  • coaja de la o portocala  curatata bine de partea alba si tocata cubulete marunte.
  • Pentru decor am pus 75 de grame de ciocolata alba topita cu putin lapte si am presarat cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de iarna:

  Preparare : batem albusul spuma cu zaharul  si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale.   Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala .

  Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere.

   Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca  apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.

  Decoram centrul  cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva  felii de guguluf si un ceai  fierbinte de menta au fost o cina perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Sylvia 1

20.02.2010, 20:56

Ma bucur ca va place servesc pe toata lumea.
Teo forma de asta am cumparat eu din Ro pt mama mea de la Cora si sa stii ca la Kauffland de ex am vazut o multime de branzeturi importate , macarpone, ricotta, camembert cam tot ce vrei a inceput sa se gaseasca si in Romania nu te lasa de bucatarit

silvi0ara 1

21.02.2010, 21:56

Asa este Sylvia,se gasesc aproape de toate si la noi.

Bya Ralu 1

11.12.2013, 18:18

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)