Guguluf din albusuri

de Criss in Prajituri, 26 Noi 2011 | 2424 vizualizari

 

Azi am facut un desert extrem de simplu si rapid, pentru ca mi-am cumparat ieri o forma de guguluf si vroiam s-o incerc si pentru ca aveam deja foarte multe albusuri adunate in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • visine
  • nuci prajite
  • esenta de migdale
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie + frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba + frisca lichida
  • nuci prajite
  • seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri:


Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de migdale, nucile preajite, stafidele. Punem o parte din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, punem visinele si restul de compozitie. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.

Dupa ce e coapta prajitura, o lasam sa se raceasca in tava, dupa care rasturnam prajitura pe un gratar si lasam sa se raceasca complet, apoi o glazuram dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf din albusuri 134990
retete culinare - Guguluf din albusuri 134991
retete culinare - Guguluf din albusuri 134992
retete culinare - Guguluf din albusuri 134993
retete culinare - Guguluf din albusuri 134994
retete culinare - Guguluf din albusuri 134995
retete culinare - Guguluf din albusuri 134996
retete culinare - Guguluf din albusuri 134997
retete culinare - Guguluf din albusuri 134998
retete culinare - Guguluf din albusuri 134999
retete culinare - Guguluf din albusuri 135000
retete culinare - Guguluf din albusuri 135001
retete culinare - Guguluf din albusuri 135002
retete culinare - Guguluf din albusuri 135003

COMENTARII (20)

aziz 1

27.11.2011, 09:28

mirela0911 1

27.11.2011, 12:53

delicios de bun si eu am exact aceeasi forma

Criss 1

29.11.2011, 05:20

Multumesc dragele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S