Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca

de Panacris in Dulciuri, 1 Dec 2012 | 1137 vizualizari

 

Un dulce simplu si savuros. Multumesc RuxyRux ptr inspiratie :-*

 

INGREDIENTE

  • albus de ou 250 g,
  • zahar tos 250 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • faina alba de grau 500 g,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie,
  • smantana 5 linguri,
  • unt 100 g,
  • ciocolata 50 g,
  • miez de nuca prajita 100 g,
  • zahar vanilinat ptr ornat 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca:

Albusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf, tapetata cu unt si faina ( in cazul meu nu a fost nevoie, deoarece am folosit forma de guguluf din silicon, ce nu necesita aceasta operatiune ;) ), se presara miezul de nuci, care incoporeaza usor in compozitie. Prajitura se introduce in cuptorul preincins, la copt ptr cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie se pudreaza cu zahar pudra vanilinat si se serveste alaturi de o cafea sau un ceai.

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-0
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-1
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-2
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-3
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-4
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-5
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-6
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-7
Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca-8

COMENTARII (23)

alba_zori

alba_zori 1

02.12.2012, 07:53

ce frumos arata,si bun si ce trandafiri deasupra..din ciocolata par

Panacris

Panacris 1

02.12.2012, 08:13

Multumesc ptr aprecieri! Trandafirii sunt din frunze uscate

papabundetot

papabundetot 1

23.10.2013, 14:57

ce frumos este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!