Guguluf din albusuri, cu zmeura

de Sim0na in Prajituri, 28 Aug 2013 | 1259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g albusuri
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • 25 g unt moale
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zmeura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri, cu zmeura:

Albusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste albusurile batute am adaugat untul moale, apoi faina in ploaie, amestecand cu o paleta de jos in sus. La final am pus esenta de vanilie si o parte din fructele de zmeura spalate si scurse.

Am uns cu ulei o forma de gugluf (diametru 15 cm), in care am turnat compozitia. Deasupra am pus zmeura din loc in loc, si am dat forma la cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute.

Cand a fost gala am lasat sa se raceasca, apoi am rasturnat pe un platou. Se poate pudra cu zahar sau se poate glazura cu ciocolata topita. Noi l-am preferat simplu.

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf din albusuri, cu zmeura-0
Guguluf din albusuri, cu zmeura-1
Guguluf din albusuri, cu zmeura-2
Guguluf din albusuri, cu zmeura-3
Guguluf din albusuri, cu zmeura-4
Guguluf din albusuri, cu zmeura-5
Guguluf din albusuri, cu zmeura-6

COMENTARII (27)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

29.08.2013, 11:05

Sim0na

Sim0na 1

29.08.2013, 11:39

Multumesc tuturor ptr aprecieri! Neaparat trebuie sa fac mai multe portii ptr a ajunge la toata lumea!

mamaieelena

mamaieelena 1

29.08.2013, 15:09

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!