Guguluf imperial cu stafide si rahat

de Catalina L in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 7330 vizualizari

 

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială"
Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud.
Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”.
(sursa Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 170g unt moale
  • 200 g crema de brânză
  • 4 oua
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 280 g făină
  • 40 g stafide
  • 40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)
  • 30 g chips-uri de ciocolata (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf imperial cu stafide si rahat:

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou.

Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza.

Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul.

Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos.

Adaugati la urma ciocolata si amestecati.

Se toarnă aluatul într-o forma de guguluf unsa și fainata.

Se coace 45 la 50 minute (la-nceput la 180 ° C și apoi ultimele 20 minute la 150 ° C).

Se demuleaza si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf imperial cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:39

dantes 1

09.01.2016, 14:27

Super!

Raluca57 1

22.02.2016, 00:05

Am făcut acest guguluf și este minunat. O textura deosebită. Am folosit Goldessa de la Lidl, sper ca așa ceva trebuia să fie crema de brânză. Am avut mare succes, mulțumesc pt reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Choux-uri cu crema de ness si ciocolata