Guguluf imperial cu stafide si rahat

de Catalina L in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 1119 vizualizari

 

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială"


Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud.


Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”.


(sursa Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 170g unt moale
  • 200 g crema de brânză
  • 4 oua
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 280 g făină
  • 40 g stafide
  • 40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)
  • 30 g chips-uri de ciocolata (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf imperial cu stafide si rahat:

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou.

Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza.

Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul.

Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos.

Adaugati la urma ciocolata si amestecati.

Se toarnă aluatul într-o forma de guguluf unsa și fainata.

Se coace 45 la 50 minute (la-nceput la 180 ° C și apoi ultimele 20 minute la 150 ° C).

Se demuleaza si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421149
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421151
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421152
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421153
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421154
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421155
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421156
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421157
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421158
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421159
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421160
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421161
retete culinare - Guguluf imperial cu stafide si rahat 421162

COMENTARII (21)

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:39

dantes 1

09.01.2016, 14:27

Super!

Raluca57 1

22.02.2016, 00:05

Am făcut acest guguluf și este minunat. O textura deosebită. Am folosit Goldessa de la Lidl, sper ca așa ceva trebuia să fie crema de brânză. Am avut mare succes, mulțumesc pt reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!