Guguluf in doua culori ornat cu ciocolata.

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 4396 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 280 gr faina.
  • 280 gr unt.
  • 280 gr zahar.
  • 8 oua.
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker.
  • 1 praf de copt Dr Oetker.
  • 3 linguri cu cacao.
  • Esenta de lamaie Dr Oetker.
  • 200 gr ciocolata amara(pentru topit)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf in doua culori ornat cu ciocolata.:

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine  ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu zaharul.Adaugam cate un galbenus pe rand si amestecam cu mixerul dupa fiecare galbenus.Separat batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare,la urma adaugand si putin zahar.Dupa ce am batut bine albusurile spuma si s-au intarit,adaugam incet compozitia peste galbenusuri ,zahar si unt,amestecand cu o paleta de lemn de jos in sus.La urma adaugam si esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Jumatate din compozitie o lasam alba si jumatate o amestecam cu 3 linguri de cacao.Eu am pus in tava mai intai pe cea alba si la urma am venit cu cea mai inchisa la culoare.Mentionez ca am avut si 6 forme din ceramica,pe care le-am umplut cu aceasta compozitie,forma mea de guguluf fiind un pic mai mica mi-a ramas compozitie.Le dam la cuptor,pentu cel putin 40 sau 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca s-a copt bine.Lasam in cuptor sa se raceasca si apoi venim cu ciocolata pe care am topit-o la bein- marie si ornam pe deasupra.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf in doua culori ornat cu ciocolata." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

04.03.2010, 14:53

Mmm, ce bun!

dicarmencitta1957 1

09.03.2010, 12:03

Va multumesc dragele mele pentru comentarii,a fost foarte bun mergea si mai multa ciocolata pusa pe deasupra si niste frisca.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere