Guguluf marmorat cu zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 12 Noi 2013 | 5014 vizualizari

 

Tot am amanat prepararea acestui guguluf foarte simplu,si iata ca azi ia venit randul :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • arome(esente de vanilie,rom)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr de zmeura

Pentru ornat:

  • 200 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat cu zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lase albusurile.

Se opreste un sfert din aceasta compozitie,acest sfert il amestecam cu cacao,si incepem montarea in forma de guguluf care se unge cu ulei,se pune primul strat alb,apoi negru,apoi alb si tot asa pana se termina compozitia.Se da la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea la final.

Dupa coacere,se lasa la racit si apoi se taie guguluful pe jumatate.Se face crema ptr umplere:se bate frisca impreuna cu zaharul  si zmeura.Aceasta crema se unge jumatatea de guguluf apoi se pune peste cealalta jumatate.Se oprneaza dupa preferinte, si se face un sirop din zmeura si zaharul ramas(se pun pe foc cateva minute pna se topeste zaharul,fara sa se striveasca fructele) si orneaza cu acest sirop.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (41)

Ligia Bxl 1

21.01.2014, 21:26

Angelina multumesc esti draguta

tarasmariana 1

04.05.2014, 06:13

Ce bunatate!

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat, cu nuci.