Gulas

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2010 | 4930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 6 cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita apa
  • 1 lingurita ulei
  • faina
  • 2 linguri pasta de ardei
  • bulion sau pasta de rosii
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga boiaus de ardei si se amesteca putin. Se stinge cu apa (nu se lasa sa se arda boiaua)

Se adauga carnea taiata bucatele si legumele taiate marunt, sau date pe razatoare (dupa preferinte). Se pune frunza de dafin si chimenul si se lasa sa fiarba.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii curatati si taiati cubulete.

Intre timp se fac galustele: Se bate oul cu sare si piper. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Se pune faina si se amesteca bine.

Se pun galustele in ciorba cu lingura ( se ia putin pe lingura, ca sa iasa galuste micute). Se adauga si pasta de ardei si bulionul si se lasa sa fiarba.

Cand galustele si cartofii au fiert se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

In momentul servirii se mai poate adauga piper si ardei iute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Gulas-0
Gulas-1
Gulas-2
Gulas-3
Gulas-4
Gulas-5

COMENTARII (23)

La Ancuta

La Ancuta 1

07.11.2010, 23:21

Multumesc fetelor

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 16:21

DELICIOS

La Ancuta

La Ancuta 1

10.11.2010, 16:31

Multumesc Vanilla

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24