Gulas a la Nico

de nico15 in Vita, 24 Oct 2012 | 4343 vizualizari

 

Facusem aceasta reteta de ceva timp si chiar aveam de gand sa o atasez, cand am vazut concursul de la Libertatea pentru femei cu o reteta aproximativ la fel, asa ca am acceptat provocarea si am mai pregatit-o, din nou, iar degustatorii veniti din Costa Rica au apreciat foarte tare gustul ei.

 

INGREDIENTE

  • 750 g de carne de vita
  • 500 g de cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 conserva de rosii in bullion
  • 3 linguri de boia(daca doriti mai iute puneti 2 linguri de boia iute si una de boia dulce, daca doriti mai putin picanta puneti 2 linguri de boia dulce si aproape o lingura de boia iute)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de chimen(rasnit)
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 ardei iute(eu am pus ardei jalapenos tocati)
  • cimbru
  • ulei
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas a la Nico:

Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita.  

Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem bucatile de carne, pe care le lasam sa-si schimbe culoarea sis a capete acea culoare uniform maronie. Se lasa sa se patrunda bine sis a isi lase carnea sucul, dupa aceea vom adauga legumele: ceapa si ardeii se lasa sa devina ceapa sticloasa si se va adauga supa(din concentrat de vita sau daca nu avem adaugam apa calduta) aproximativ un litru si lasam la fiert, dam totul la cuptor.  

Se va lasa 1-1 ½ ora la cuptor si vom verifica in permanenta. Cand observam ca este patrunsa carnea vom adauga si celelalte ingrediente, cartofii taiati cubulete, conserva de rosii, chimenul pe care in prealabil l-am rasnit, boiaua, zaharul si ardeii iuti si lasam in continuare la fiert. La final adaugam si cimbru.  

Se poate servi in paine, eu am pus pentru cateva minute painea pe grill si dupa ce am pus gulasul am decorat cu un fir de ceapa verde si am presarat cimbru.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita