Gulas cu afumatura si cartofi

de Rocsi in Porc, 16 Feb 2015 | 2740 vizualizari

 

Gulas cu afumatura si cartofi

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc pentru gulas portionata
  • 8 bucatele de costita afumata dezosata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri sos de legume
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 crengute patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu afumatura si cartofi:

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura. Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem in 4-6 bucati, rosiile decojite le maruntim. Dupa ce carnea a fiert mai bine de jumatate, punem cartofii, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei. Lasam sa dea 3-4 clocote, dam drumul si rosiilor. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte. Mai fierbem pana sunt si cartofii bine patrunsi, iar zeama a scazut suficient. Adaugam sosul de legume, pasta de tomate, amestecam si mai lasam pe foc maxim 2 minute. La final presaram patrunjel verde tocat marunt si tinem acoperit 10 minute gulasul. Se serveste cald cu muraturi!

 

RETETA IN IMAGINI

Gulas cu afumatura si cartofi-0
Gulas cu afumatura si cartofi-1
Gulas cu afumatura si cartofi-2
Gulas cu afumatura si cartofi-3
Gulas cu afumatura si cartofi-4
Gulas cu afumatura si cartofi-5
Gulas cu afumatura si cartofi-6
Gulas cu afumatura si cartofi-7

COMENTARII (36)

Rocsi 1

17.02.2015, 20:35

Cristinuta

Xandrinne 1

17.02.2015, 21:27

Ma inscriu la o portie!!

Rocsi 1

19.02.2015, 21:18

Cu drag Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04