Gulaş de legume

de Zamfira in Mancaruri de legume, 29 Noi 2015 | 1143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Varietatea de legume pe care o puteţi folosi este foarte mare. De la roşii, ardei, ceapă până la fasole, dovlecei, vinete şi varză. Pentru acest gulaş am folosit următoarele legume:
    • 1-2 ceape
    • 2-3 roşii
    • 3-4 ardei
    • 3 cartofi mari
    • 4-5 căţei de usturoi
    Am adăugat;
    • 5-6 foi de dafin
    • 1 cană bulion
    • sare, piper
    • 1 lingură boia dulce(paprika) sau 1 linguriţă boia picantă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş de legume:

Curăţăm, spălăm legumele şi le tăiem căt mai mărunt. Ceapa tocată o călim în ulei de floarea soarelui şi când prinde puţin luciu adăugăm o lingură mare de boia dulce, paprika, aşa cum îi spunem prin părţile noastre a Transilvaniei. Luăm vasul de pe foc imediat pentru că boiaua se arde foarte repede.

Adăugăm toate legumele tăiate cubuleţe. Punem foarte puţină apă deoarece legumele vor lăsa o zeamă bogată şi gustoasă, ,,zaftul,, cum îi mai spune. Punem 5-6 foi de dafin, sare şi piper. Acoperim vasul cu un capac(întredeschis). Amestecăm în gulaş de câteva ori pentru a nu se prinde, iar focul să fie domol, adică micuţ.

Timp de fierbere: până în 35 de minute, depinde mult de cartofi să fie moi. În final pisăm 4-5 căţei de usturoi şi îi adăugăm la gulaş şi deasemena cana de bulion. Lăsăm să dea în clocot de câteva ori si gataaa bunătatea de gulaş.

Vă recomand şi 1-2 ardei iuţi, chiar foarte iuţi lângă gulaş.

Cei care iubiţi mâncarea picantă, ardeiul iute îl puteţi fierbe în gulaş, aroma va fi excelentă şi iuţeala pe măsură, doar să nu-mi plângeţi lângă farfurie :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gulaş de legume 414597
retete culinare - Gulaş de legume 414598
retete culinare - Gulaş de legume 414599
retete culinare - Gulaş de legume 414600
retete culinare - Gulaş de legume 414601
retete culinare - Gulaş de legume 414602
retete culinare - Gulaş de legume 414603

COMENTARII (31)

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

Rux 1

22.12.2015, 22:36

Iubesc legumele...asa ca si gulasul tau e minunat! N-as refuza o portie marisoara!

Zamfira 1

22.12.2015, 23:11

Rux cu mult, mult drag te servesc!!! Atat de mult ne plac mancarurile cu legume, sunt sanatoase si gustoase. Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: