Gulas de porc cu legume la wok si orez

de - TABITA - in Porc, 28 Apr 2013 | 1802 vizualizari

 

O mancare consistenta, colorata, gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g amestec de legume (din punga congelata)
  • 200 g carne de porc
  • 1 bucatica de ghimbir de 1 cm
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu legume la wok si orez:

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final. 

Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se pune in wok si se lasa pana cand se evapora apa. Se condimenteaza si se adauga apa calda putin mai mult decat sa-I acopere. Se lasa pana se fierbe. Se mai completeaza pe parcurs cu apa daca este nevoie. 

Intre timp fierbem orezul in apa cu sare. Raportul este de 3 cesti de apa la o ceasca  de orez. Se fierbe cca 25-30 de minute la foc mic, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Cand e aproape fiert se puacopera oala cu capacul si se stinge focul. 

Se servesc impreuna.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

Gulas de porc cu legume la wok si orez-0
Gulas de porc cu legume la wok si orez-1
Gulas de porc cu legume la wok si orez-2
Gulas de porc cu legume la wok si orez-3
Gulas de porc cu legume la wok si orez-4
Gulas de porc cu legume la wok si orez-5
Gulas de porc cu legume la wok si orez-6
Gulas de porc cu legume la wok si orez-7

COMENTARII (17)

- TABITA - 1

29.04.2013, 01:26

Multumesc Alina! Imi pare rau, te-as sevi cu drag, dar s-a terminat repede.

Corinuta 1

29.04.2013, 19:19

- TABITA - 1

29.04.2013, 19:36

Corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41