Gulas de porc cu legume la wok si orez

de Tabita _ in Porc, 28 Apr 2013 | 4576 vizualizari

 

O mancare consistenta, colorata, gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g amestec de legume (din punga congelata)
  • 200 g carne de porc
  • 1 bucatica de ghimbir de 1 cm
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu legume la wok si orez:

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final. 

Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se pune in wok si se lasa pana cand se evapora apa. Se condimenteaza si se adauga apa calda putin mai mult decat sa-I acopere. Se lasa pana se fierbe. Se mai completeaza pe parcurs cu apa daca este nevoie. 

Intre timp fierbem orezul in apa cu sare. Raportul este de 3 cesti de apa la o ceasca  de orez. Se fierbe cca 25-30 de minute la foc mic, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Cand e aproape fiert se puacopera oala cu capacul si se stinge focul. 

Se servesc impreuna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu legume la wok si orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc