Gulas de porc cu morcov

de Strawberries thoughts in Porc, 18 Mai 2014 | 3132 vizualizari

 

Morcovul este una dintre legumele mele preferate.O folosesc cat de des pot,uneori chiar si acolo unde nu este ceruta . Pentru astazi am ales sa fac Gulas si bineinteles ca am adaugat si morcov din belsug.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 250 g bacon afumat 1 lg untura (sau ulei)
  • 4 cepe
  • 3 morcovi mari ( in jur de 500 g)
  • 3 ardei gogosari (rosii)
  • 300 ml vin rosu sec
  • 500 ml supa de carne (sau apa)
  • 200 ml suc de rosii
  • foi de dafin
  • 1 lgt piper negru boabe
  • un vf lgt piper cayenne
  • o lgt busuioc uscat
  • o lgt cimbru uscat
  • un vf lgt nucsoara
  • sare dupa gust
  • patrunjel proaspat sau congelat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu morcov:

In untura incinsa (sau uleiul) rumenim baconul apoi adaugam carnea taiata cubulete. Lasam carne la rumenit. Peste carnea rumenita adaugam morcovii taiati rondele mai groase, ceapa taiata foarte marunt ( sau data prin robot) si ardeii taiati in bucati mai mari. Calim carnea impreuna cu legumele pentru cateva minute la foc mare, amestecand pt a nu se lipi. Stingem cu vinul rosu si supa de carne (sau apa), adaugam piperul boabe si foile de dafin, acoperim cartiata si o dam la cuptor la 160 grade pt. 2 ore (sau pana carne este facuta).
Dupa 2 ore scoatem glasul din cuptor, adaugam sucul de rosii si il mai dam lasam la cuptor pt.inca 30 de minute.
Scoatem gulasul din cuptor, adaugam condimentele, potrivim de sare si adaugam patrunjelul.
Enjoy

 

RETETA IN IMAGINI

Gulas de porc cu morcov-0
Gulas de porc cu morcov-1

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2014, 18:48

Super bun si aratos

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.05.2014, 19:47

Valclaudia

Valclaudia 1

27.07.2014, 16:55

cat de bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!