Gulas de vita "arta VIENEZA"

de LauraS in Vita, 14 Noi 2010 | 8543 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna de Gulas,mai ales daca carnea este de calitate.
Dupa "arta Vieneza" - aceasta metoda da a prepara gulasul consta in faptul ca ,nu se fierbe ci mai mult se innabuseste in sucul propriu al canrnii.apa numai daca este necesar)amestecind mereu pina ce carnea este fiarta bine.

 

INGREDIENTE

  •   1kg de carne de vita pentru gulas,taiata bucatele
  • 150g untura de porc
  • 800g ceapa alba,tocata marunt
  • 1ls otet + 1/16 ml apa
  • 40-50g boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 1lc magiran
  • 1lc chimen zdrobit
  • 1ls pasta de tomate-optional
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita "arta VIENEZA":

Untura se incinge in oala in care se prepara gulasul.Se adauga ceapa care se prajeste pina ce prinde o culoare caramel inchisa.Se presara boia se amesteca scurt pina ce cuprinde toata ceapa si se stinge cu amestecul de apa + otet.

Cand da in clocot se adauga carnea, sare,chimenul,maghiranul,usturoiul si pasta de tomate,daca se pune.

Se amesteca toate bine si se lasa la foc domol cu capacul putin ridicat,sa fiarba innabusit.In timpul fierberii trebuie sa se lase de citeva ori, ca apa scada de tot,adaugind de fiecare data atita apa incit sa fiarba mai departe tot innabusit.(ATENTIE:- carnea proaspata contine destula apa, incit uneori NU mai este necesar in timpul fierberii/inabusirii , sa se mai adauge).

ATENTIE:-daca se adauga prea multa ,atunci se fierbe si isi pierde gustul specific al acestui Gulas.

Cind carnea din Gulas este fiarta destul,se acopera cu atita apa(asta daca este necesar) incit sa acopere carnea si se mai lasa sa fiarba la foc domol ca. 10 min.,pina ce deasupra se aduna grasimea lucioasa si maronie la culoare,iar lichidul are consistenta unui sos fluid/viscos.

Eu am uitat sa zdrobesc chimenul si mi-a fost teama sa nu se simta prin sos.De aceea dupa ce Gulasul a fiert si am adaugat apa,am scos carnea intr-un castron si am bagat sosul la blender,dupa care l-am pus iarasi in oala,am adaugat carnea + ceva sare si am lasat sa fiarba domol, pina ce deasupra a iesit grasime.

Am servit cu FELII DIN CUBURI DE PIINE

http://leckereien.blogspot.com/2008/08/feliii-din-cuburi-de-piine-alba-uscata.html

si COMPOT DE AFINE

Iar in poza principala, am preparat chifle mai mari de piine si am servit Gulasul in ele.

Miezul l-am uscat si am facut din el pesmet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gulas de vita "arta VIENEZA" 62926
retete culinare - Gulas de vita "arta VIENEZA" 62927
retete culinare - Gulas de vita "arta VIENEZA" 62928

COMENTARII (23)

Rocsi 1

30.09.2014, 10:54

La multi ani!

mihaelar63 1

30.09.2014, 16:40

La multi ani !!!

miki_a 1

30.09.2015, 00:15

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D