Gulas de vita cu galusti

de Oana in Vita, 4 Oct 2010 | 10621 vizualizari

 

Sau Butternockerln, galuscute austriece :) Reteta de la Ala.

 

INGREDIENTE

  • Galusti:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita cu galusti:

Reteta de gulas unguresc este aici. De data asta am facut gulasul in vasul roman, a iesit o nebunie!

Pentru galusti, se amesteca ouale cu untul topit, sare si piper. Se pune faina intr-un castron, se rastoarna ouale cu untul in mijloc si se adauga laptele, putin cate putin, pana devine o compozitie omogena, ca o smantana mai groasa.

Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga sare, iar cand incepe sa clocoteasca se da focul mic si se pun cu lingura galuscute, lasand aluatul sa curga din lingura. Cand se ridica galustile la suprafata, se mai lasa putin la fiert, apoi se scot cu o spumiera si se amesteca cu mararul tocat fin. Se servesc fierbinti impreuna cu gulasul de vita si un pahar cu vin rosu.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gulas de vita cu galusti-0
Gulas de vita cu galusti-1
Gulas de vita cu galusti-2
Gulas de vita cu galusti-3
Gulas de vita cu galusti-4
Gulas de vita cu galusti-5
Gulas de vita cu galusti-6

COMENTARII (12)

elena44 1

08.10.2011, 15:52

mi ar place sa imi spuna cineva daca si cu galusti din grisi merge
eu una nu cunosc gustul unei galuste facute din faina,merci mult
reteta arata super

elena44 1

08.10.2011, 15:54

pt cei care nu sunt in tara sa stiti ca daca cautai bine prin magazine descoperiti si produsele noastre cu aproape acelasi gust ca casa
gustul de acasa nu il putem gasi nicaieri decat acasa

Oana 1

11.10.2011, 19:19

Elena, gustul galustilor cu faina este ca de taietei si sunt mai tari ca textura, nu asa pufoase ca cele cu gris. Pentru gulas nu cred ca merg facute cu gris.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04