Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás

de MOKUSKA in Vita, 22 Iun 2014 | 6404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa manzat
  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina
  • 3 cepe
  • 3 ardei
  • 2 lingurite pasta ardei
  • 1 lingurita pasta tomate (sa nu fie acra)
  • ulei
  • sare
  • boia ducle
  • boia picant
  • piper
  • patrunjel verde
  • smantana optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás:

Carnea se spala si se taie cubulete mai mici. Bucatile se calesc in 2-3 linguri de ulei, pana isi schimba putin culoarea. Adaugam apa fiarta si lasam la fiert.

Pana fierbe carnea curatam si tocam ceapa, telina si ardeii nu foarte marunt, morcovii si pastarnacul rondele. Le punem la calit sub capac in ulei (4-5 linguri), la foc foarte mic pana se inmoaie aproape de tot (verificam morcovii) si inchidem focul. Intre timp verificam carnea, daca s-a evaporat apa mai adaugam peste putina apa fiarta (atentie, sa nu puneti apa multa, mai bine mai adaugati ulterior).

Cartofii se curata si se spala, se taie cubulete mici, sa fie cam la fel ca si carnea si se lasa in apa rece.

Dupa ce a fiert carnea, punem inapoi pe foc legumele, le incalzim si adaugam bulionul, sare dupa gust, pasta de ardei, boia de ardei dulce si iute (in aceasta ordine!). Dupa ce am adaugat boiaua, amestecam de 2-3 ori si imediat rasturnam carnea cu apa fiarta peste zarzavat. Adaugam si cartofii si lasam sa fiarba la foc mic. Daca vedem ca avem prea multa zeama, lasam cartofii sa fiarba fara capac, sa se mai evapore putin.

Se serveste fierbinte cu verdeata, piper si smantana (optional, mie imi place fara).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

23.06.2014, 17:01

Multumesc

simona72 1

23.06.2014, 20:36

Tare bun gulasul...si mai ales picant!!

MOKUSKA 1

23.06.2014, 21:16

Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc