Gulii umplute

de diaconta in Mancaruri de legume, 12 Iun 2011 | 6131 vizualizari

 

O mancarica delicata si gustoasa,tare mi-a placut cand am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu.A ei este insa cu mult mai "aratoasa".

 

INGREDIENTE

  • 6 gulii
  • 300 gr carne de porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 3 buc morcovi
  • ulei
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • o rosie
  • condimente
  • verdeata(marar,patrunjel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute:

Guliile se curata si se scobeste miezul.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare,pana cand se inmoaie putin.

Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste.Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune jumatate din cantitatea de ceapa si jumatate din cantitatea de morcovi.Lasam putin sa se caleasca,apoi adaugam carnea tocata.Adaugam foarte putina apa cat sa se inmoaie carnea.Cand carnea este suficient de patrunsa,condimentam si adaugam si marar si patrunjel.

Miezul scobit al guliei il tocam marunt,il vom folosi la sosul pe care il punem peste gulii.

Intr-o alta cratita punem ulei si prajim ceapa ramasa,morcovii si miezul de gulie.Adaugam doua linguri de faina,amestecand repede iar apoi laptele.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Apoi condimentam,adaugam rosia taiata marunt.

Intr-un vas termorezistent asezam guliile umplute cu compozitia de carne.Turnam peste ele sosul obtinut si le punem in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

Daca spre final acestea se rumenesc prea tare,se acopera cu o folie de aluminiu,pentru a evita ca acestea sa se arda.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

diaconta 1

25.04.2012, 20:22

Cristina merita sa le incerci
chiar le-as face si eu din nou

lili 1

03.03.2013, 10:49

vai ce pofta imi faci cu ele!!! De mult vreau sa fac si eu...te pup!

diaconta 1

03.03.2013, 11:09

Lili foarte bune sunt
sigur ca pentru cei care se impaca bine cu gulia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de rosii cu dovlecei