Gulyas de vitel cu galuste de cartofi

de Panacris in Vita, 11 Mar 2012 | 2848 vizualizari

 

O mancare savuroasa si consistenta!

 

INGREDIENTE

  • pulpa de vitel 500 g.
  • zacusca sau ghiveci de legume din "camara" 1 borcan
  • bulion de casa 200 ml.
  • cimbru uscat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare iodata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de vitel cu galuste de cartofi:

Carnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru uscat 1/2 lingurita si un praf de sare. Se adauga cca. 1 l de apa, se inchide oala ermetic, se pun la foc iute, iar dupa ce incepe sa "fluiere" se lasa la foc mic, cca. 1 ora. 

Guyasul se serveste cu galuste din cartofi sau faina. 

Galustele de cartofi se obtin dintr/un amestec de cartofi fierti si pasati (cca. 500 g), cartofi cruzi si rasi marunt (cca. 2 bucati), oua (1-2 bucati), faina,(cca. 50 g.),  sare si piper. Se formeaza bile care se fierb in apa clocotita.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gulyas de vitel cu galuste de cartofi 150964
retete culinare - Gulyas de vitel cu galuste de cartofi 150965
retete culinare - Gulyas de vitel cu galuste de cartofi 150966
retete culinare - Gulyas de vitel cu galuste de cartofi 150967

COMENTARII (21)

Panacris 1

12.03.2012, 19:42

Multumesc de aprecieri!

babi5 1

09.02.2013, 19:42

bunaaaaaaa!!

sasha62 1

17.10.2013, 09:42

Arta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21