Gulyasleves [ supa gulas ]

de mihaelar63 in Supe, 20 Noi 2011 | 13301 vizualizari

 

Cu gandul la la gustosul gulash unguresc servit la el acasa , m-am documentat temeinic si m-am pus pe treaba.
Cum se potriveste bine , am pus senzationalul amestec picant intr-o farfurie ce o am de la maica [ bunica].

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  •  2 ardei
  •  2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 catei usturoi
  • 2 ligurite boia ardei
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 foi de dafin
  •  100 ml ulei
  • 1 pahar de suc de rosii 
  •  sare
  • piper
  •  frunze telina
  • frunze patrunjel
  •  1 ardei iute
 
  • pt galuste
3 oua 1 lingura untura faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyasleves [ supa gulas ]:

 Ceapa si ardeii se  curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .

Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si  praful de chimen.

 Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit ,  depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!

 Cand carne e aproape fiarta se adauga  cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.

 Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .

La sfarsit  puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .

Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

 Gulyas-ul nu are farmec daca nu e cat mai picant.

2

Rezultatulfinal  trebuie sa fie ceva  cu consistenta intre tocanita si supa .ori o tocana mai subtire , ori o supa mai groasa cum vreti sa o luati , tot buna este !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyasleves [ supa gulas ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (17)

Criss 1

21.11.2011, 09:09

Foarte buna!

deliciousflavours 1

21.11.2011, 16:06

Gulyas-ul este printre retetele mele preferate
Arata bine si cu asemenea ingrediente tb sa fie si gustos!

diaconta 1

16.02.2012, 19:23

votat Mihaela bafta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko