Gustare festiva din cascaval (2)

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 10781 vizualizari

 

Va rog sa tastati pe fotografie ca sa o vedeti in toata marimea.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de cascaval de tip olandez,
  • 100 gr de unt molcut ,
  • 2-4 catei de usturoi,
  • 1 lingura de maioneza sau
  • un ou fiert  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustare festiva din cascaval (2):

Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoie - sa devina molcut.Cateii de usuroi se curata si se piseaza marunt, marunt.  Usturoiul se pune dupa gust.

Toate ingredientele se adauga intr-o farfurie mai adinca. Se adauga o lingura de maioneza provansal sau un ou fiert dat prin razatoare marunta si se amesteca foarte bine cu o lingura . Din masa primita se formeaza niste bilute mici sau mai mari  si se dau prin cascavalul ras prin razatoarea mica. Se aranjeaza in farfurii in diferite moduri. Voi expune unele moduri de aramjare.

Deasemenea, cu acest pateu de cascaval se poate unge pe felii de piine neagra si deasupra se orneaza cu o crenguta de marar.

In cazul de fata  bilutele de cascaval au fost aranjate in forma de un strugure de poama cu boabele mai mascate.

In al doilea platou sunt aranjate tot in forma de strugure, dar cu boabele mai maruntite.

 Voi expune diferite aranjamente din cascaval pentru masa festiva.
Se pot pastra in frigider intr-un vas inchis pina la 3 zile.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gustare festiva din cascaval (2) 14636
retete culinare - Gustare festiva din cascaval (2) 14637

COMENTARII (12)

anisoara 1

25.01.2010, 20:57

Fetelor buna seara! Ma skuzati ca nu am posibilitate sa vorbesc in timpul zilei, pe trpimul plan oricum este viata cotidiana. Va multumesc pentru apreciere, si va indrum sa preprati cite una, cite una din recetele mele. In rest va doresc la toti o saptamiina cu succes, pace si liniste in casele voastre.

ela 1

25.01.2010, 21:26

daca nu ati observat,Anisoara are un blog unde are puse f multe retete delicioase

anisoara 1

25.01.2010, 23:27

Iti multumesc Ela de apreciere, de-as avea pe cineva , care mi-ar arata cum sa fac catalogul de recete pe categorii, ca sa pot expune mai departe recetele, ar fi o minunatie. Pentru ca simt , ca le voi perde contul daca nu le fac o ordine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29