Gustari din cartofi dulci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2016 | 577 vizualizari

 

Cartofii dulci au fost cultivate de incasi pentru hrana animalelor si a durat ceva vreme pana cand au inteles ca pot fi consumati si de oameni.


Cartoful dulce este recomandat bolnavilor de diabet dar si celor care vor sa se fereasca de aceasta boala. Fibrele care se gasesc in cartoful dulce au rolul de a regla glicemia si de a imbunatatii digestia.De asemenea imbunatatesc circulatia sangelui si sistemul imunitar .


 


 

 

INGREDIENTE

  • -1 cartof dulce (aproximativ 400 gr)
  • -carnati
  • -200 gr camembert
  • -2 rosii
  • -sare cu ierburi de provonce
  • -piper
  • -1 lingura ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustari din cartofi dulci:

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume.

L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare roz de himalaya cu verdeturi  de provence) si piper. Am intors si pe partea cealalta si am procedat la fel .

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au inmuiat usor, apoi i-am intors si am pus pe ei felii de carnati, bucati de camembert si cate o bucatica de rosie.

Dam din nou la cuptor pana cand se topeste camembertul.

Sunt gata de servit ca si o gustare calda , dar merg perfect si ca aperitiv.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gustari din cartofi dulci 429613
retete culinare - Gustari din cartofi dulci 429614
retete culinare - Gustari din cartofi dulci 429615
retete culinare - Gustari din cartofi dulci 429616

COMENTARII (9)

merisor 1

23.02.2016, 09:43

Super!

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:54

mirela0911 1

25.02.2016, 18:13

Astea-s de mine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55