Gutuiata - Lichior de gutui

de UrsanMihaela in Cocktail, 5 Apr 2021 | 4183 vizualizari

 

 
Gutuia este un fruct pe care il ador de aceea am zis sa incerc si un lichior de gutui .
Reteta nu este grea, deci puteti sa incercati, daca aveti curiozitate .
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gutui
  • 2 kg de zahar
  • 2 l alcool dublu rafinat
  • 5 - 6 l tuica
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutuiata - Lichior de gutui:

 

Se folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul .

Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana .

Eu am folosit o damigeana de 10 l .

Am pus un strat de gutui si un strat de zahar, alternand gutuile si zaharul pana am pus toata cantitatea de gutui si de zahar .

Am pus damigeana in camara si in fiecare zi am agitat damigeana astfel ca zaharul sa se topeasca .

Dupa o saptamana a rezultat un sirop  gros si foarte dulce.

Acum e momentul sa adaugam alcoolul dublul rafinat si lasam amestecul rezultat la macerat inca 10 – 15 zile.

Pe urma strecuram lichidul si il punem iar in damigeana si adaugam tuica in cantitate cat dorim sa iasa de tare lichiorul nostru .

 

TIPS-URI

1

 daca nu doriti sa folositi tuica, se poate folosi vodca - mie imi place ce aroma are lichiorul de gutui, dar puteti pune si alte arome : anason, scortisoara sau vanilie dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutuiata - Lichior de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Tabita _ 1

06.04.2021, 22:53

Cred ca are un gust divin!

Rocsi 1

07.04.2021, 20:13

Am auzit ca iese foarte bun si aromat!

UrsanMihaela 1

08.04.2021, 15:25

Multumesc pentru aprecieri ! A iesit un lichior aromat, pe gustul meu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui