Guvizi cu sos picant

de vero_closca in Peste, 18 Mai 2010 | 5564 vizualizari

 

ne place mult pescuitul! si ,in zona noastra cel mai usor se prind guvizii. desi sunt mici, au o carne tare dulce si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 12 guvizi mari
  • o ceapa
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei+ ulei pt prajit
  • putina faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi cu sos picant:

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun si guvizii prajiti,usturoiul si ardeiul iute tocate fin,sare si piper supa gust. Se lasa sa scada putin apoi se serveste cu verdeata presarata deasupra si mamaliguta!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Guvizi cu sos picant-0
Guvizi cu sos picant-1

COMENTARII (20)

Bunica

Bunica 1

19.05.2010, 22:09

Veraaaaaaa ! Vreau si eu guvizi ! Tot ce este peste este pe sufletul meu, reteta este super !

Bunica

Bunica 1

19.05.2010, 22:12

M-am mai uitat inca o data de unde esti. Asa da . Iti convine sa faci guvizi !Una ,doua iti bagi mana in balta

vero_closca

vero_closca 1

20.05.2010, 08:57

bunicuta, te astept cu drag la o portie de guvizi! daca vrei...si la o portie de pescuit guvizi! se prind foarte repede si foarte usor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01