Gyros la cuptor

de Furnicuti in Curcan, 15 Iul 2011 | 5056 vizualizari

 

O mancarica usoara, de vara, plina de legume, cu ceva carne si branza, ca sa avem de toate :))

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan dezosat
  • 5-6 cartofi (cam 600g)
  • o jumatate varza mica (400 - 500 g)
  • 2 ardei, macar unul rosu, pentru aspect
  • 2-3 cepe micute
  • 2-3 catei de usturoi
  • un pahar de lapte
  • 100 g branza feta
  • 1 lingura faina
  • 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui
  • 8 - 10 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 1 lingurita rosmarin uscat
  • sare, piper

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros la cuptor:

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.

Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.

Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.

Scoatem toate ingredientele din wok, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu 1 lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.

Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

 

RETETA IN IMAGINI

Gyros la cuptor-0
Gyros la cuptor-1

COMENTARII (23)

deyutzky

deyutzky 1

19.07.2011, 00:59

wow ce bine arata

Panacris

Panacris 1

02.03.2012, 12:46

Delicios!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.05.2012, 14:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24