Gyros la cuptor

de deliciousflavours in Pui, 10 Noi 2011 | 7669 vizualizari

 

Pentru aceasta mancare plina de aroma si cu putine calorii :P trebuie sa le multumesc furnicutilor (http://furnicuti.blogspot.com).

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 5 cartofi
  • ½ varza
  • 1 ardei rosu
  •  2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana de lapte
  •  200 ml supa de pui (legume) sau apa
  • 1 lingura faina
  • 100 gr branza feta
  • ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  •  1 lingurita rosmarin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia
  • sare, piper  

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros la cuptor:

Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de ulei de masline, lasam totul la frigider 2-3 ore.

Taiem cartofii rondele, varza o taiem fasii subtiri (ca pentru salata), la fel si ardeiul. Tocam ceapa marunt, pisam usturoiul si le calim in putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne si le lasam 10-15 minute pana se albesc. Scoatem carnea, o punem deoparte si punem cartofii rondele la rumenit in acelasi vas, mai adaugam putin ulei daca e nevoie. Cand s-au rumenit cartofii pe ambele parti, le scoatem si punem varza la calit pana se inmoaie.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam cartofii, pieptul de pui, varza calita si feliutele de ardei.

Tot in vasul in care am calit varza punem o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem cu laptele si supa de pui. Lasam pe foc mediu cateva minute pana se ingroasa, condimentam cu sare si piper, dupa care turnam peste gyros.

Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute, iar cu vreo 10-15 minute inainte sa fie gata, presaram deasupra branza feta taiata cubulete mici.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

deliciousflavours 1

10.11.2011, 22:32

masa mea e de 6 persoane, dar ne inghesuim noi cumva ca doar suntem siluete
va multumesc si va pup! nb!

Cris2711 1

11.11.2011, 18:02

ca si la restaurantul grecesc din apropiere

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gyros cu pui si sos tzatziki