Hachis Parmentier.

de lilik in Vita, 4 Noi 2012 | 6804 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista si m-a cucerit pe loc..am modificat-o dupa gustul nostru si a rezultat acest fel de mancare grozav.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • 3 linguri parmezan ras
  • o cescuta de lapte

Pentru umplutura:

  • 300 gr carne tocata de vita
  • 200 gr carne de vita taiata bucatele
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de telina
  • 150-200 ml passata de rosii home-made
  • 50 ml vin rosu
  • 1 pahar cu apa(250 ml)
  • sare,piper,paprika(dupa gust)
  • patrunjel verde
  • 25 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis Parmentier.:

Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.

Intre timp pregatim umplutura:

curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si cubuletele si le lasam sa se rumeneasca usor,apoi stingem cu vin,lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii,apa,sare,piper si paprika.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul,apoi potrivim de sare si piper,iar cand dam deoparte adaugam patrunjelul tocat.

Cand cartofii sunt fierti,scurgem apa de pe ei si ii strivim,adaugam untul,putin lapte si ametecam,apoi punem parmezanul ras,galbenusul,putina nucsoara.Omogenizam si potrivim de sare.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de carne,pe care il acoperim cu un strat de piure,nivelam si daca dorim presaram deasupra alt parmezan sau cascaval ras,dupa care dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute(pana se rumeneste usor deasupra).

Scoatem din cuptor si lasam 10-15 minute sa se racoreasca,apoi taiem bucati si servim cu mare pofta(merge de minune cu muraturi ;).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hachis Parmentier. 186271
retete culinare - Hachis Parmentier. 186272
retete culinare - Hachis Parmentier. 186273
retete culinare - Hachis Parmentier. 186274
retete culinare - Hachis Parmentier. 186275
retete culinare - Hachis Parmentier. 186276
retete culinare - Hachis Parmentier. 186277
retete culinare - Hachis Parmentier. 186278

COMENTARII (29)

babi5 1

30.09.2013, 20:34

bianca92 1

17.10.2013, 10:25

cred ca e incredibil de bun e prima data cand vad asa ceva

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21