Hachis parmentier

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2010 | 3445 vizualizari

 

Denumirea suna cam pretentios dar la esenta este foarte simpla. Acest fel de mancare foarte vechi , are la baza un amestec de piure de cartofi cu carne si alte ingrediente tocate tocata ( hachés in fraceza) . Initiatorul ei ar fi fost Antoine Augustin Parmentier un nutritionist, farmacist, agronom de la curtea regelui Louis XVI , care cu acest fel de mancare l-a convins insusi pe rege sa consume cartofii sub aceasta forma.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de cuptor de marime medie avem nevoie de :
  • 350 grame de carne tocata de pui ( eu am tocat-o eu cu robotul meu) ,
  • o lingura ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o ceapa mare,
  • putin morcov,
  • telina radacina 
  • cateva fire de verdeata ( patrunjel am pus eu ) facute toate cu robotul marunt.
  • Pentru piure avem nevoie de
  • 800 grame de cartofi,
  • o nuca de unt,
  • o cescuta de lapte fierbinte,
  • 2 galbenusuri de ou s
  • 50 grame de cascaval ras,
  • putina nucsoara,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis parmentier:

 Retetea e simpla ca idee, avem la baza un strata de legume si carne ( rereta spunede vita eu ampus de pui ) tocat fin si gatit putin in prealabil si un piure de cartofi mai consistent cu galbenus de ou si cascaval ras in compotitie ca si patura de suprafata. Se pot face si oua straturi de piure si la mijloc stratul de carne, depinde de preferita si imaginatie.

Preparare: pregatim toate legumele si le maruntim cu robotul impreuna cu verdeata si apoi le calim intr-o lingura de ulei.

 Dupa ce le-am calit bine cu sare si piper pret de cateva minute le asezam ca strat de baza intr-un vas termorezistent.

Separat pregatim un piure de cartofi din cartofi zdrobiti fierbinti cu sare, nucsoara, canita de lapte fierbinte si unt. Adaugam apoi galbenusurile de ou si cascaval ras.

Turnam un strat de piure peste stratul de carne si deasupra mai punem putin cascaval ras si verdeata. Se da la cuptor la temperatura medie, 20-30 minute  .

  Se serveste cald, decupat in patrate. este foarte aromat si consistent, o mancare potrivita pentru multe ocazii si care impaca multe gusturi .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hachis parmentier 25583
retete culinare - Hachis parmentier 25584
retete culinare - Hachis parmentier 25585
retete culinare - Hachis parmentier 25586
retete culinare - Hachis parmentier 25587
retete culinare - Hachis parmentier 25588

COMENTARII (25)

Sylvia 1

10.04.2010, 18:33

Mirella ma bucur ca ti-a placut, se poate jongla si cu compozitia de carne si cu restul ingredientelor

Sylvia 1

10.04.2010, 18:35

Dicarmencitta si Mihaela va multumesc pentru aprecieri

Panacris 1

18.01.2013, 08:21

Rapid, ușor și savuros!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29