Haloween Mice Cake

de epurasha2bb in Torturi, 19 Oct 2010 | 6914 vizualizari

 

in engleaza ca asa e si sarbatoarea...:)))) dar e de fapt un tort/prajitura cu decor soricei pentru Haloween o sarbatoare in timpul careia se obisnuieste sa sperii lumea si fiecare cum poate! un echivalent oarecum al sarbatorii mortilor de la noi de Sf.Andrei!

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 1 iaurt Cremosso simplu
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • o nuca de unt
  • 1 pliculet praf de copt  
  • 2 patratele de ciocolata
  • 3 linguri de cacao pudra
  • miezul de la 3 nuci pisat
  • pt.crema
  • 1 cutie Almette cu smantana  
  • praf scortisoara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 linguri zahar normal
  • 2 felii dovleac copt(miezul)  
  • cateva picaturi 1 cescuta suc de morcov
  • pt.decor,
  • 1 cutiuta crema Finetti cu alune,
  • fulgi de cereale cu cacao Brumi,
  • bobite de afine sau strugure negru,
  • bucatele de jeleuri cu fructe juicy fruit,
  • 6 eugenii,
  • 1 /2 tableta ciocolata Milka toffee.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haloween Mice Cake:

Se mixeaza bine ingredientele pt.blat adaugand ultima data faina amestecata cu praful de copt si cacaoa pudra. Apoi se toarna intr-un vas de sufleu si se da la cuptorul incins cam 25 de minute la mijloc la foc mediu. Apoi se testeaza sa fie copt, se lasa sa se raceasca si cand s-a racit se taie in 2 discuri si se da deoparte. Vasul de sufleu in care am copt blatul se curata si se acopera cu folie alimentara.Se aseaza apoi primul blat pe fundul vasului.

Pregatim crema cu dovleac amestecand crema almette cu piureul din miezul de dovleac copt , cu praful de scortisoara si zaharul. Separat se pregateste gelatina inmuiata in putina apa 10 minute dupa care se fierbe pe foc impreuna cu sucul de morcov pana da un clocot.Se ia de pe foc si se da la rece sa se raceasca si cand e usor inchegata se amesteca cu crema noastra care se da iar la rece.

Apoi se aseaza crema de dovleac peste primul blat si deasupra celelalt blat. Marginile si suprafata finala a blatului se ung cu crema Finetti si apoi se lipesc fulgii de cacao.Lasam la rece macar 2-3 ore dupa care se poate taia pentru pofticiosi.

Din cateva eugenii si bucatele de ciocolata Milka am facut niste gogoloaie pe care le-am dat 10 minute la congelator. Cand se intaresc se scot si se ung cu crema finetti peste tot.Se orneaza cu ochisori din afine sau struguri negri, urechi din cereale Brumi cu cacao si codita, nasul si piciorusele din jeleuri colorate (eu am gasit o rama colorata pe care am taiat-o in mai multe bucatele .)

Din felia de tort taiat am decupat gaurele cu unealta de scos cotorul la mar si am asezat soricelul alaturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Haloween Mice Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

epurasha2bb 1

25.10.2010, 11:08

fetelor a inceput votarea pe decoblog si daca aveti timp va astept cu un votulet la soriceii mei! http://www.decoblog.ro/2010/10/tort-cu-soricei.html MULTUMESC!

ela 1

25.10.2010, 12:06

te-am votat

epurasha2bb 1

25.10.2010, 13:39

multumesc mult ela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nucă şi cremă de ciocolată