Halva de casa

de anisoara in Dulciuri, 17 Ian 2010 | 20306 vizualizari

 

Aceasta reteta m-a impresionat de mult timp, am vazut-o intr-o revista "Practic in bucatarie". Este un desert foarte gustos pe care vi-l recomand sa-l serviti la mesele de sarbatoare in timpul postului.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. de gris
  • 200-300 gr de nuci pisate
  • 200 gr.zahar
  • 300 ml apa
  • vanilie
  • 60 gr ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva de casa:

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.

 2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute amestecind mereu cu o lingura de lemn.

3. Se toarna siropul dulce in vasul cu nucile si se amesteca mereu timp de 15 minute la un foc mijlociu pina toata compozitia se ingroasa si se desprinde de peretii vasului in care se fierbe.

4. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga vanilie, se toarna intr-un vas separat, ca sa-si ia forma si se lasa la racit cam 2 ore.

5. Se rastoarna  pe farfurie si se presara cu nuci pisate sau fructe uscate ( dupa dorinta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anisoara 1

18.01.2010, 22:10

Salut la toti, fetelor merita sa o preparati, este un desert foarte gustos de post. Deasemenea, cine prepara mereu checul "Negresa "receta de post , in combinatie cu acest desert in calitate de crema , se obtine o torta foarte gustoase pentru zilele de post. Nu am fotografiat tortul cind l-am preparat , dar credeti-ma, ca e este o combinatie a gustului destul de reusita : Negresa +receta de halva.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:39

Am incercat si eu o reteta asemanatoare si a fost tare buna

anisoara 1

24.01.2010, 10:55

Da , merita sa fie preparata si probata.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă