Halva din gris

de sasha in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 2941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g gris
  • 200g unt nesarat
  • 250 apa
  • 250 g zahar
  • 200 g seminte de floarea soarelui
  • 100g alune nesarate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris:

Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba cca 20 de minute pana se ingroasa. Topim untul si se adauga  grisul in ploaie si semintele, se lasa sa caleasca pana cand absoarbe tot untul, apoi se adauga peste sirop si se amesteca continuu pana se dezlipeste de pe marginile vasului, dupa care se da deoparte si se inveleste cu un prosop ud, asteptam sa se unfle grisul.

Cand s-a unflat se taie in patratele si se rostogolesc peste alunele zdrobite si le dam la rece pentru 1h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua