Halva turceasca

de ralu_ca in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 9508 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de gustul placut al copilariei, cand bunica ne facea de fiecare data..halva turceasca...!

 

INGREDIENTE

  • jumatate pachet unt topit
  • 4 linguri faina
  • 2 pahare sirop ( 2 pahare apa fiarta cu 1 cana zahar )
  • zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva turceasca:

Untul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2 pahare de sirop amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Compozitia calda se aseaza cu lingura pe farfurie, in ce forma se doreste, dupa care se presara cu zahar vanilat combinat cu scortisoara.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Halva turceasca-0
Halva turceasca-1
Halva turceasca-2
Halva turceasca-3
Halva turceasca-4
Halva turceasca-5
Halva turceasca-6
Halva turceasca-7
Halva turceasca-8
Halva turceasca-9
Halva turceasca-10

COMENTARII (8)

adry88 1

24.03.2013, 15:46

Bya Ralu 1

24.03.2013, 16:54

super

Teo 1

24.03.2013, 20:52

Poate este mai buna ,caci nu am regasit in niciun fel de pachet gustul de odinioara ...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04