Halvita

de Sim0na in Prajituri, 20 Mai 2012 | 9687 vizualizari

 

Multumesc BuburuzaBubu ptr reteta - http://www.bucataras.ro/retete/halvita-32365.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 300 g miere
  • 600 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 albusuri
  • 100 g stafide
  • 100 g arahide prajite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halvita:

Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir subtire peste albusuri, mixand continuu.  Ar fi bine sa aveti un vas mai mare in care mixati albusurile, pentru ca de la siropul fierbinte compozitia isi va mari foarte mult volumul.

La final am adaugat arahidele prajite si stafidele.

Am asezat o foaie de napolitana intr-o tava (41/27 cm), ajustand marginile, apoi am pus crema, uniformizand-o bine, iar deasupra am pus cealalta foaie (care la mine s-a rupt foarte urat).

 

RETETA IN IMAGINI

Halvita-0
Halvita-1
Halvita-2
Halvita-3
Halvita-4
Halvita-5
Halvita-6

COMENTARII (28)

Sim0na

Sim0na 1

28.01.2013, 21:42

Gaby, daca albusurile sunt batute pe baie de abur iese mult mai tare!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

28.01.2013, 21:45

Simo, mă refeream ca aia din comerț.

lyoanab

lyoanab 1

31.01.2013, 00:51

E foarte buna,am facut su eu cu toate ca sotului I sa parut foarte foarte dulce...poate as mai scadea dun cantitati sa nu fie chiar asa dulce in rest e buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!