Hamburger

de papabundetot in Porc, 22 Sep 2013 | 8143 vizualizari

 

Atunci cand vreau o mancare mai…fast food :) prefer sa o fac eu acasa pentru ca macar stiu ce contine atat chifteaua de carne cat si sosurile si celelalte ingrediente. Asa ca…m-am distrat intr-o seara dupa o zi grea la munca facand acasa hamburgeri minunati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru hamburger:
  • Chifle rotunde cu susan
  • 300 gr carne macinata (jumatate vita,jumatate porc)
  • o manuta frunze de busuioc
  • 1 ou
  • 1-2 linguri pesmet
  • sare,piper
  • 1 ardei iute mai mic
  • 3 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger:

Carnea am pus-o intr-un castron si am amestecat-o cu ingredientele de mai sus,frunzele de busuioc le-am taiat marunt si le-am adaugat si pe ele.Am format 3 chiftele mai mari de carne pe care le-am aplatizat cu mana sa semene cu cele de la un fast food adevarat  si apoi le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si le-am prajit pe ambele parti la foc mediu,pana cand s-au patruns bine. Cu restul de carne ramasa am facut chiftele normale pe care le-am mancat a 2-a zi.

Am facut si 2 sosuri ca sa fie hamburgerul complet,primul cu iaurt,menta,scortisoara si cel de-al 2-lea cu iaurt,o lingurita de mustar Dijon,sos soia,curry.

Am curatat si prajit 2 cartofi mai mici (doar cat am avut nevoie pentru cei 3 hamburgeri).

Chifla de paine am taiat-o in 2,am pus pe o parte o lingura de sos cu mustar si curry,o felie de branza,salata iceberg taiata marunt,2 felii subtiri de rosie,cartofi prajiti,chifla de carne,iarasi salata iceberg si partea superioara a chiflei de paine unsa  cu sosul de menta si scortisoara. Desi pare un procedeu alambicat,totusi nu a durat mult prepararea hamburgerului de casa si a fost foarte bun si hranitor pentru o cina rapida.

Pofta mare!

 

 

COMENTARII (9)

Bunica 1

22.09.2013, 19:07

Am ajuns la micul dejun

Rocsi 1

22.09.2013, 22:33

Vreau unul pentru dimineata

papabundetot 1

23.09.2013, 09:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55