Hamburger homemade

de Cocktail_of_Senses in Vita, 24 Iul 2014 | 4121 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de hamburger si nu, nu m-am repezit la primul fast food, asa ca am decis sa il prepar singurica acasa. Rezultatul a fost demential si toata familia a fost incantata de pranzul putin mai neconventional.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 portii aveti nevoie de:
  • 1 kg carne tocata vita
  • 2 cepe
  • 8 chifle speciale pentru hamburger
  • castraveti murati
  • mustar
  • ketchup
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • cascaval
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger homemade:

 

Pentru inceput am intins carnea pe suprafata de lucru si am condimentat-o cu sare, piper si boia dulce. Daca va place picant puteti folosi si putin praf chilli. Peste aceasta am adaugat 1 ceapa tocata marunt si am framantat-o cu ambele maini pana ce toate condimentele s-au amestecat.

Carnea am asezat-o intr-un bol si am lasat-o in frigider timp de 20 de minute, timp in care m-am ocupat de restul ingredientelor din hamburger.

Castravetii i-am taiat felii si i-am pus intr-un bol, iar rosiile le-am taiat cubulte si le-am facut ca pentru bruschete cu ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi. Cascavalul l-am taiat felii nu foarte groase, iar ceapa ramasa am taiat-o rondele subtiri pe care le-am prajit pe gratar cam 2 minute pe fiecare parte si le-am pus deoparte.

Scoateti apoi carnea de la frigider si modelati-o cu manutele in 8 bile.

Turtiti cu palma fiecare bila in parte si crestati-o cu cutitul pentru a nu se bomba in timpul prajirii.

Incingeti bine de tot gratarul si asezati bucatile de carne pe care va trebui sa le tineti cam 4 minute pe fiecare parte. Verificati ca nu cumva sa fie crude in interior.

Acum a sosit momentul sa montati hamburgerii: mai intai taiati chifla si ungeti-o cu putin mustar. Asezati o felie de ceapa trasa la gratar, apoi o bucata de carne, apoi cateva castraveciori murati, cascavalul si o lingura din amestecul de rosii. Optional puteti adauga maioneza si ketchup.

Cam asta este tot! Nu a fost greu deloc, nu?

Pofta mare va doresc!

Mai mult retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger homemade" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

elucubratiiculinare 1

24.07.2014, 14:57

cel mai bun, e cel facut de tine in casa

Constelatialeu 1

24.07.2014, 19:22

Rocsi 1

24.07.2014, 19:36

Este cel mai bun!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa