Hamburgeri

de Rux in Curcan, 2 Mar 2011 | 3246 vizualizari

 

de casa desigur....

Baiatul meu este topit dupa fast food...va spun o noutate? Sigur ca nu...iar eu mama lui sunt disperata, pentru ca de cand e mic l-am hranit sanatos, si am evitat pe cat am putut contactul cu fast food-urile desi era destul de greu pentru ca majoritatea zilelelor onomastice ale copiilor, prietenilor lui se desfasurau la Mc Donalds...devenise o moda si fara sa vreau de cateva ori m-am lasat si eu prinsa de ea...cel mai greu este atunci cand realizezi ca nu e bine si vrei sa fugi..insa aici vine partea cea mai trista...nu te mai lasa dependenta. Am luat masuri imediat, am cautat sa fac in casa hamburgeri, cheesburgeri, imitand retetele lor...pana si pui ca la KFC ii fac, dar stiu ca tot mai scapa cand este cu colegii. I-am aratat tot felul de documentare, cand este langa mine imi spune ca a inteles, ca e ok...insa stiu ca atunci cand este la scoala face alte alegeri.
Totusi e bine sa nu abandonam si pe cat putem sa ii tinem departe de aceste lucruri.

Am ales pentru aceasta reteta carnea de curcan, mult mai usoara decat cea de porc si am cautat sa iasa cat mai delicios hamburgerul. Zic ca mi-a reusit, caci am vazut un copil multumit si totodata incantat, mai ales ca i l-am servit si cu cartofi prajiti( pe care nu-i fac des).
Dar sa trecem la reteta.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr piept de curcan
  • 1 ou
  • o ceapa potrivita
  • 5 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 morcov
  • 1 miez de paine inmuiat in apa minerala
  • 1 lingura plina de ulei de palmier( sau unt de palmier)
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 lingurite de sare  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri:

Dam carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, apoi miezul de paine si morcovul. Zdrobim usturoiul si-l adaugam la compozitie, punem parmezanul, uleiul, pesmetul, sarea si omogenizam amestecand foarte bine. Formam hamburgerii.

Punem pesmet pe o farfurie si-i tavalim pe ambele parti.

Punem gratarul pe foc, punem si putin ulei( de palmier) si asezam hamburgerii. Ii tinem pana sunt bine rumeniti avand grija sa ii intoarcem si pe o parte si pe alta.

Ii servim cu castraveciori murati, cartofi prajiti, cu salata verde putin ketchup( de casa e ideal) si desigur in chifle cu susan.

 

RETETA IN IMAGINI

Hamburgeri-0
Hamburgeri-1
Hamburgeri-2
Hamburgeri-3
Hamburgeri-4
Hamburgeri-5
Hamburgeri-6

COMENTARII (45)

Rux

Rux 1

02.03.2011, 21:54

Retetegg multumesc mult

tanyapatap

tanyapatap 1

03.03.2011, 15:29

adry88

adry88 1

20.05.2011, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!