Hamburgeri de casa

de alexandranistor in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2014 | 1621 vizualizari

 

Inspirata de Jamie Oliver, dar si ravasita de o pofta incredibila de junk-food, m-am apucat sa fac hamburgeri. Rezultatul? Mai minunati si mai deliciosi decat in orice fast-food. Sper sa va placa si voua la fel de mult :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de porc si vitel amestecata
  • 2 chifle
  • cascaval
  • 2 frunze de salata
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • ketchup
  • mustar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri de casa:

Intr-un castronel asezonati carnea cu sare si piper dupa gust. Separat puneti la incins grillul pe aragaz. Dupa ce ati amestecat carnea cu sare si piper formati doua chiftele mai mari pe care le ungeti cu ulei de masline si le puneti pe grill. Intre timp, sectionati chiflele la jumatate si pregatiti umplutura. Capacul ungeti-l bine cu ketchup si mustar, iar rosia si ceapa taiati-le rondele.

Cate 2 felii de cascaval ar trebui sa fie suficiente pentru fiecare burger. Lasati la foc mediu, burgerii se rumenesc cum trebuie cate 7 minute pe fiecare parte, dar nu strica sa-i urmariti si sa-i mai mutati, sau intoarce din cand in cand. Cand carnea este gata, puneti cate o chiftea intre cele doua felii de cascaval, mai apoi in chifla, cu ceapa si rosii deasupra. Pentru gust eu mai adaug se ceva oregano, care merge foarte bine cu rosiile. 

 

TIPS-URI

1

pt. un gust mai picant, amestecati ketchup-ul cu sos chili

2

de imagine, postati in varful chiflei cu o scobioare o maslina sau un castravecior

3

daca va ramane carne, nu strica sa mai faceti un burger, nu o sa va para rau

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

dantes

dantes 1

28.10.2014, 09:42

Foarte buni!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.10.2014, 13:53

Rocsi

Rocsi 1

28.10.2014, 21:12

Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!