Hamburgher de vită

de elucubratiiculinare in Vita, 28 Apr 2014 | 1277 vizualizari

 

Când se face în casă cu ingrediente atent alese, acest fel de mâncare se poate exclude total din categoria junk food.
Vă place atât de mult hamburgherul? Încercați să-l faceți acasă! Este foarte ușor și mâncați sănătos!

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de vită - antricot sau vrăbioară
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ou
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 8 chifle
  • 8 felii ceapă roșie
  • 8 felii roșii
  • frunze de salată verde sau varză albă tocată
  • ketchup
  • muștar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgher de vită:

Tocăm carnea de vită. Se amestecă cu oul, untul la temperatura camerei și ceapa tocată mărunt. Se condimentează cu sare și piper. După preferință se poate adăuga în compoziție  câte o linguriță de ketchup și muștar și 1-2 căței de usturoi zdrobiți și tocați mărunt. Se dă carnea la frigider pentru minim o oră.

Împărțim carnea în 8 părți egale, se formează bile, după care se aplatizează. Se aranjează pe un platou până ajung pe grătar.

Între timp pregătim frunzele de salată sau dacă optați pentru salată de varză, o tocați fin. Tăiem rondele de aproximativ 1/2 cm, roșiile și ceapa roșie. Eu am ales să încălzesc și chiflele un pic - chiar le-am rumenit ;) Le-am tăiat pe jumătate, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am pus pe grătarul încins unde le-am lăsat maxim 30 secunde. Pe grătarul încins punem și chiftelele și le rumenim pe ambele părți. Se pot rumeni chiar și într-o tigaie fără ulei. 

Hamburgherii se așează imediat în chifle pe salată verde, roșie și ceapă roșie. Se ornează cu ketchup și muștar după plac.

Stingeți-vă setea cu o bere blondă!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hamburgher de vită 314455
retete culinare - Hamburgher de vită 314462

COMENTARII (13)

Lavinia 1

29.04.2014, 09:30

mi-e pofta

mihaelar63 1

29.04.2014, 17:38

Cel mai delicios preparat acasa

laura_n 1

29.04.2014, 17:44

nici nu se compara cu cel din comert! si noi facem in casa, este extraordinar de bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L