Harcha sau galete marocane

de Ligia Bxl in Piine, 25 Noi 2014 | 1773 vizualizari

 

Harcha sunt niste painici din gris foarte populare in Maroc si Algeria, se servesc cu unt sau miere alaturi de un ceai de menta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr gris fin
  • 150 gr unt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cescuta de lapte rece sau apa rece
  • putin gris mai mare ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harcha sau galete marocane:

Intr-un bol se amesteca grisul fin,praful de copt,sarea si zaharul.

Se topeste untul si se adauga in gris iar cu varfurile degetelor se amesteca pana devine nisipos.

Se adauga laptele sau apa si se amesteca din nou cu degetele.

Se lasa la odihnit 30 min.

Se pune o cratita la incins la foc mic(fara unsoare) si pe planul de lucru se pudreaza cu gris mare si se intinde coca cu un rulou sau cu mainile.

Cu ajutorul unui inel de 10 cm diametru se formeaza mici galete(rondele) care se pudreaza cu gris si se coc in cratita incinsa pe ambele parti pana se rumenesc putin.

Cum am spus mai sus se servesc unse cu unt sau miere alaturi de un ceai dar nu strica si langa un lapte bun si cald sau o cafea.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Harcha sau galete marocane 353809
retete culinare - Harcha sau galete marocane 353810
retete culinare - Harcha sau galete marocane 353811
retete culinare - Harcha sau galete marocane 353812
retete culinare - Harcha sau galete marocane 353813
retete culinare - Harcha sau galete marocane 353814
retete culinare - Harcha sau galete marocane 353815

COMENTARII (28)

Sidy 1

27.11.2014, 08:44

Minunatia asta trebuie incercata ! Am inteles bine ?Nu se prajesc in grasime, doar in tava incinsa....

Ligia Bxl 1

27.11.2014, 09:38

Sidy am vazut ca multe femei araboaice le-au prajit in putin ulei,uite aici un video vad ca aceasta reteta e altfel ca a mea,a mea este mai moale nu asa legata ca cea din video si asta nu se mai tine grisul la umflat,daca e scriu si ingredientele de la video : 250 gr gris fin,50 gr unt topit,80 cl apa,1/2 lingurita sare,1 lingura de ulei de masline ptr prajit

tanyapatap 1

11.12.2014, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L