Higado pollo con penne (Ficat de pui cu paste)

de naomy in Ficat, 16 Dec 2011 | 2854 vizualizari

 

Este o reteta spaniola cu mici modificari facute de mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 paste (vezi foto nr 1)
  • 1 ceapa
  • 2 cateii usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri de coaja  de portocale taiata feliute subtiri
  • 2 foi de dafin
  • 120 mil vin rosu
  • 2 linguri de pasta tomate
  • 2 linguri de smantana
  • sare si condimente dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Higado pollo con penne (Ficat de pui cu paste):

Spalam bine ficatul de pui si il taiem bucatele potrivite.

Separat fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei de masline si dupa preferinta cu anumite mirodenii cum ar fi (busuioc,piper boabe asortate etc.) Cand sunt gata le strecuram si le mentinem calde.

Se curata ceapa si usturoiul, iar ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul bine incins, apoi se adauga treptat usturoiul impreuna cu ficatul, coaja de portocale si cele doua foi de dafin. Se amesteca incontinuu cam 7 minute, dupa care se scoate ficatul pe o farfurie. Apoi  adaugam vinul, pasta de tomate si smantana si lasam pana scade si se formeaza un sos un pic mai gros. Adaugam din nou ficatul, scoatem foile de dafin si mai lasam cateva minute dupa care adaugam sare si condimente. 

Se serveste peste pastele inca calde alaturi de un vin bun.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Higado  pollo con penne (Ficat de pui cu paste) 137867
retete culinare - Higado  pollo con penne (Ficat de pui cu paste) 137868
retete culinare - Higado  pollo con penne (Ficat de pui cu paste) 137869
retete culinare - Higado  pollo con penne (Ficat de pui cu paste) 137870
retete culinare - Higado  pollo con penne (Ficat de pui cu paste) 137871
retete culinare - Higado  pollo con penne (Ficat de pui cu paste) 137880

COMENTARII (10)

Cris2711 1

17.12.2011, 14:32

mamaieelena 1

17.12.2011, 23:29

naomy 1

18.12.2011, 23:23

multumesc ,cris si mamaieeelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59