Hribi cu smantana (by gaby)

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2010 | 37709 vizualizari

 

Daca tot am primit niste hribi din tara ,ma gandeam cum sa-i prepar si mi-am amintit ca vazusem la gaby ,asa ca am pus in practica reteta ei. O gasiti aici e retata lui gaby http://www.bucataras.ro/retete/9037/hribi-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • hribi congelati si fierti aproximativ 800 g
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  •  2linguri amidon(sau faina)
  • 400 ml lapte 
  • 600 smatana
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita delikat
  • foi de dafin -eu nu am pus
  • 2 linguri de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana (by gaby):

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun.

Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei

Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit bine gheata de pe ei,apoi am pus laptele ,sare ,piper si am lasat sa fiarba vreo 10 minute

Amidonul (gaby a pus faina ) se amesteca cu smantana si se pune peste hribi, se lasa sa mai dea 2 clocote si e gata

La final se pune patrunjel verde tocat

Este grozav de buna cu mamaliguta sau  cu ce va place

Gaby sa taraiesti 1000 ani fara reparatii capitale,multumesc mult de reteta e grozava

Ps:de cand sant in Spania ,am mai mancat 1 data hribi tot din tara primit dar facuti de o prietena de a mea danuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

nadina73 1

01.09.2010, 15:51

corina stiam ca a vazut la ea si m-am inspitrat dupa gabytu nostru

nadina73 1

01.09.2010, 15:51

mena nu iti dau numai cate putin asa usor

nadina73 1

01.09.2010, 15:52

flori e la rece postia ta,te asteapta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti