Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 19 Ian 2013 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g hrișcă;
  • 600 g spată de porc;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi (150 g);
  • 80 g țelină (o felie potrivită);
  • 1 ardei kapia roșu;
  • 200 g varză roșie (1/4 dintr-o varză mică);
  • 50 mL bere;
  • 1 căpățână mică de usturoi;
  • cimbru;
  • boia dulce;
  • chili întreg;
  • o legătură de mărar;
  • Delikat;
  • ulei de floarea sorelui;
  • piper;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom):

Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore. 

Se pregătesc legumele:

- ceapa și ardeii se toacă mărunt;

- morcovii și țelina se dau la răzătoare;

- varza se taie fâșii. 

Carnea se spală și se taie cuburi. 

Se condimentează cu boia dulce, cimbru, sare și piper. 

Se lasă la rece circa 30 minute.   

Carnea condimentată se prăjește într-o tigaie în puțin ulei, după ce s-a rumenit se adaugă un strop de bere, un chili uscat și se lasă pe foc circa 10-15 minute.  

Într-o tigaie adâncă, poate fi wok, se pune puțin ulei de floare soarelui iar după ce s-a încălzit se călește circa 1 minut ceapa, se adaugă apoi morcovii și țelina iar dupa alte 2 minute, varza. 

Se adaugă hrișca strecurată. 

Carnea se adaugă peste amestecul de hrișcă și legume. 

Spre final se adaugă ardeii și usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt. 

Se condimentează după gust cu puțin Delikat, sare și piper.

La final se presară mărar fin tocat.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-0
Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-1
Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-2
Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-3
Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-4
Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-5
Hrișcă  cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)-6

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

19.01.2013, 17:12

bun

Rocsi

Rocsi 1

19.01.2013, 18:51

Lau

Lau 1

19.01.2013, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!