Hummus bi tahini

de Ade200 in Mancaruri de post, 9 Ian 2013 | 8193 vizualizari

 

De mult vreau să încerc reţeta asta cu năut şi iată rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 250 g de năut înmuiat în apă rece din seara precedentă
  • 1/4 cană de Tahini (seminţe de sesam măcinate)
  • 2 căţei de usturoi
  • ¼ cană de suc de lămâie proaspăt
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus bi tahini:

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l.

Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută. 

Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit  în robot.  Adaugă puţină apă de la fiert şi mixează bine.

Păstrează câteva boabe întregi pentru ornat.

Asezonează cu sare şi piper, mai adaugă apă dacă e prea gros.

Pentru a servi, fă o adâncitură la mijloc, stropeşte cu ulei de măsline, presară chimen pudră şi boia iute.

Serveşte cu lipie (pita-pâine arabă).

 

 

TIPS-URI

1

Am adaptat reţeta româneşte punând şi morcov, ţelină şi ceapa la fiert.

2

Spălaţi bine nautul şi alegeti boabele negre înainte de a-l pune la înmuiat.

3

Am găsit la Kaufland nişte biscuiţi crocanţi cu care am servit humusul.

4

Boiaua am dat-o puţin prin ulei fierbinte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hummus bi tahini 197140
retete culinare - Hummus bi tahini 197141
retete culinare - Hummus bi tahini 197142
retete culinare - Hummus bi tahini 197143
retete culinare - Hummus bi tahini 197144
retete culinare - Hummus bi tahini 197145
retete culinare - Hummus bi tahini 197146
retete culinare - Hummus bi tahini 197147

COMENTARII (8)

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:24

Mihaela11_jo 1

03.03.2013, 20:28

Te-ai facut o adevarata araboaica

Bya Ralu 1

22.03.2013, 14:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: