Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)

de kukibella in Oaie, 11 Sep 2012 | 7761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de miel;
  • 2 ling.unt;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1/2 ling.bulion de ardei;
  • 1/2 ling.bulion de roşii;
  • sare;
  • piper
  • ptr.piure:
  • 5 vinete;
  • 2 ling.faina;
  • 3 ling.unt;
  • 2 pahare lapte(aprox.300 ml.);
  • 150 gr.caşcaval ras;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hünkarbeğendi (Placerea sultanului):

Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea; spre sfarşit se adauga bulionul, sarea şi piperul.

Vinetele se coc,se curata şi se toaca marunt; ıntr-o tigaie punem untul iar dupa faina.

Cand faina a ınceput sa ia o culoare aurie se adauga vinetele. Se lasa pe foc amestecand continuu 5-6 minute dupa care se adauga laptele. Se mai lasa pe foc (amestecand continuu) pana se face evapora laptele (trebuie sa fie ca un piure nu foarte moale); se adauga caşcavalul ras, se mai lasa pe foc cateva minute.

 

COMENTARII (19)

Sim0na

Sim0na 1

12.09.2012, 18:43

Interesanta reteta!!

MIUTA

MIUTA 1

13.09.2012, 19:02

Foarte interesanta reteta,trebuie incercata imi place

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!