Ia gogoasa neamuleee!

de Miha in Dulciuri, 9 Sep 2009 | 5381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ia gogoasa neamuleee!:

Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.


Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de dorinta copilului. :)

Noi am facut floricele,stelute si cercuri.


Iar la sfarsit am facut si niste minciunele. :) Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare,pe care le-am crestat la mijloc.Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.



Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire,nu pricepea el cum poate minti o gogoasa. :)))



Toate formele taiate si invartite :) din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc,pe ambele parti.



Se pudreaza cu zahar din belsug.


Bune si pufoase! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7450
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7451
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7452
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7453
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7454
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7455
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7456
retete culinare - Ia gogoasa neamuleee! 7457

COMENTARII (15)

Miha 1

10.11.2009, 10:16

Danny, este vorba de crema de unt de la Milli. E o crema gen Philadelphia cu gust de unt. Nu mai stiu exact proportia de unt din crema, ca nu mai am acum in casa, dar din amintiri, cred ca e undeva la 35-40%.

elena1988 1

06.03.2011, 08:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI